Orient predstavuje šesť nových modelov viacročného kalendára do svojej kolekcie Contemporary. Tento model je vybavený jedinečným displejom obsahujúcim rok, mesiac, dátum a deň a stelesňuje kreatívny hodinársky štýl Orientu a kombinuje funkčnosť mechanických hodiniek s originálnym designom.

Prvá generácia viacročného kalendára sa datuje do 60. rokov minulého storočia, kedy Orient vytváral jedinečné modely s odvážnym designom. Modely novej generácie uvedené na trh v 90. rokoch 20. storočia boli vybavené vlastným automatickým kalibrom Orientu radu 46 a stali sa jedným z najobľúbenejších modelov. Nový viacročný kalendár obsahuje túto automatickú funkciu s ručným naťahovaním a hackingom z druhej ruky radu F6 pre lepší výkon. Novo predstavená priehľadná zadná strana puzdra zároveň umožňuje obdivovať presný mechanický pohyb zo zadnej strany.

Výrazne boli vylepšené úpravy kalendára. Tento nový model zdedil pôvodný zobrazovací systém, ktorý zobrazuje kalendár na viac ako 20 rokov tým, že zodpovedá posledným 2 čísliciam rokov a mesiacov o 12 hodine a zodpovedá dňu a dátumu o 6 hodine. Ale jedna vec je iná. Už nie je k dispozícii tlačidlo na nastavenie prstenca displeja, čo znamená, že všetky nastavenia funkcie kalendára sú teraz prístupné z korunky. Dizajn tohto nového modelu bol tiež vylepšený. Nový širší číselník s mierne zväčšeným puzdrom s priemerom 43,5 mm a úzkym rámčekom umožňuje rozdeliť zobrazenie kalendára na väčšie znaky, čo zaisťuje lepšiu čitateľnosť. Veľké 3-rozmerné značky hodín a veľké ručičky s fazetami taktiež zvyšujú čitateľnosť.

Viacročný kalendár novej generácie prichádza v širokej škále farebných číselníkov ako predtým: zlaté, zelené, tmavo modré a biele číselníky sú dodávané s kovovým náramkom, zatiaľ čo slonovinové a čierne číselníky sú dodávané s koženými remienkami. Farebné ciferníky nielen obohacujú originálne zobrazenie kalendára, ale dodávajú aj módny nádych. Nové modely viacročného kalendára sú atraktívnymi hodinkami, ktoré prinášajú svojmu majiteľovi radosť.

TimeOutlet.sk nájdete na GLAMI.sk

Pricemania.sk – Porovnanie cien